Omnimodellen utgjør både et tankesett, som krever faglig innsikt og systematisk arbeid med organisasjonens verdier, og et sett med verktøy, som det kreves innsikt i bruken av.
Skrevet av Elisabeth Maarnes (Omniveileder i Fauske kommune)
Når en slik modell skal implementeres for et helt oppvekstmiljø, kreves det planmessig, systematisk og målrettet arbeid med god kvalitetsoppfølging. Dette får vi best til ved å lage en konkret plan over implementeringsarbeidet.
Det er naturlig å starte med et forarbeid i form av en ståstedsanalyse, slik at vi har et nullpunkt ved oppstart. Resultatene av denne analysen vil danne ståsted ved Omniprosjektets oppstart, være styrende for valg av prioriterte innsatsområder, og også bidra til kvalitetsoppfølging med tanke på effekt av implementeringsarbeidet.
Implementeringsplanen må inneholde ei tydelig ansvarsfordeling, samt en konkret framdriftsplan som sikrer både operasjonalisering av målsetting, samt kvalitetsoppfølging underveis. Planen må være et levende og konkret dokument som sikrer framgang, brukerinvolvering og kvalitetsoppfølging. Kjernekomponentene i implementeringsarbeidet er kompetanseheving gjennom syv steg. Det er ikke implementering i kronologisk rekkefølge, men en kontinuerlig prosess der det er innsats på flere områder parallelt. Skrevet av Elisabeth Maarnes (Omniveileder i Fauske kommune)
Her kan du lese mer om implementering og se eksemplene fra Tromsø og Fauske!